Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (2024)

Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta

De identiteitsbeheerservice van Okta heeft duizenden HR-en IT-teams geholpen de productiviteit en veiligheid te verhogen. De Okta-software werkt goed op Android-en iOS-apparaten, maar het instellen van een nieuwe telefoon kan een uitdaging zijn. Aangezien Okta u niet automatisch toegang geeft tot uw apps en gegevens, is het noodzakelijk om uw account in te stellen op de nieuwe telefoon. Gelukkig is het proces relatief eenvoudig.

Blijf lezen voor meer informatie.

Een nieuwe Android-telefoon toevoegen

Het installeren van Okta maakt mogelijk geen verbinding met het apparaat uw gebruikersaccount als u een nieuwe telefoon heeft. Voordat u opnieuw verbinding maakt met uw Okta-account, moet u ervoor zorgen dat u bent uitgelogd bij de Okta Verify-app op uw oude telefoon. U kunt ook uitloggen op het dashboard van het bedrijf door naar het tabblad”Instellingen”te gaan.

Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (1)

Zodra je de nodige voorbereidingen hebt getroffen, kun je de nieuwe telefoon en je Okta-account koppelen. Het proces bestaat uit drie stappen. Eerst moet u toegang krijgen tot de Okta Verify-app of ervoor zorgen dat u een vooraf ingestelde beveiligingsmethode heeft. Zodra u een beveiligingscode heeft ontvangen, moet u de app downloaden op het nieuwe apparaat en deze koppelen aan uw gebruikersaccount.

STAP 1

Het toevoegen van een nieuwe smartphone vereist toegang tot het Okta-End User Dashboard. Als u aan een van de volgende criteria voldoet, zou u zonder problemen toegang moeten hebben tot de dashboard:

De Okta Verify-app werkt op je oude smartphone. Hoewel je de Okta Verify-app hebt gedownload, heb je ook een andere beveiligingsmethode ingesteld. Dit kan sms, biometrische authenticator, e-mail, enz. zijn.

Gebruikers die niet zeker weten of ze h alle andere beveiligingsmethoden kunnen controleren door het inlog-URL-adres in hun internetbrowser te plakken. Wanneer u inlogt en op het kleine pijltje naast het pictogram”Verifiëren”drukt, ziet u welke aanvullende beveiligingsmethoden beschikbaar zijn. Als u de pijl niet kunt vinden, klikt u op”Verifiëren met iets anders”om mogelijke beveiligingsmaatregelen te bekijken.

Gebruikers die niet aan de bovenstaande criteria voldoen, moeten contact opnemen met het ondersteuningsteam van hun bedrijf. Afhankelijk van het bedrijf mogen sommige gebruikers slechts één mobiel apparaat aan hun Okta-account toevoegen.

STAP 2

Als u er zeker van bent dat u toegang heeft tot het Okta-dashboard, kunt u doorgaan en ontvangen een nieuwe Okta Verify-toegangscode voor inschrijving. Om dit te doen:

Meld u aan bij het Okta-dashboard vanuit uw internetbrowser. Als je problemen hebt met inloggen met je inloggegevens, neem dan contact op met het ondersteuningsteam van je bedrijf om het probleem op te lossen.
Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (2)Druk op de kleine pijl naast je gebruikersnaam en navigeer naar’Instellingen’.
Als je de optie”Profiel bewerken”ziet, klik er dan op. Voer je wachtwoord in als Okta je daarom vraagt.
Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (3)Scrol naar beneden totdat u bij’Extra verificatie’komt. Deze sectie kan soms verschijnen als’Beveiligingsmethoden’. Het wordt alleen weergegeven als uw bedrijf deze optie heeft ingeschakeld. Als Okta Verify verschijnt onder’Beveiligingsmethoden’, klik dan op’Nog een instellen’en selecteer’Instellen’.
Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (4)Als Okta Verify verschijnt onder’Extra verificatie’, tikt u op’Verwijderen’en druk op de knop”Ja”om de beslissing te bevestigen.
Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (5)Volg de instructies op het scherm. Navigeer naar het tabblad Okta Verify en kies’Instellen’.
Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (6)Kies je apparaat en tik op de knop’Volgende’.
Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (7)

De toegangscode voor inschrijving verschijnt op uw scherm wanneer u deze actie voltooit n.

STAP 3

Als je de code hebt, kun je je nieuwe apparaat verbinden met Okta.

Download de Okta Verify-app uit de Google Play Store op je nieuwe telefoon.
Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (8)Start Okta Verify en volg de instructies op het scherm.
Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (9)Selecteer’Account toevoegen’, tik op het soort account dat u wilt toevoegen en klik op’Organisatie’.
Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (10)Kies de instellingsmethode.
Scan de aanmeldingscode van uw oude telefoon of pc. Schakel biometrie in als de app hierom vraagt. Klik op de knop’Gereed’om het koppelen van de nieuwe telefoon en uw Okta-account te voltooien.
Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (11)

Een nieuwe iOS-telefoon toevoegen

Als u bent overgestapt op een nieuwe iPhone, heeft u waarschijnlijk geen toegang meer tot werkbronnen omdat Okta geen nieuwe apparaten herkent. Voordat u het iOS-apparaat toevoegt aan uw Okta-account, logt u uit bij de Okta-verificatie-app op uw oude apparaat. Als u de telefoon niet meer heeft, kunt u zich afmelden via het tabblad’Instellingen’van het dashboard van uw bedrijf.

Het toevoegen van een nieuwe iPhone aan Okta is een proces in drie stappen. controleer of je voldoet aan de veiligheidsmaatregel en ontvang een QR-code. Met de code kun je Okta Verify activeren op je nieuwe apparaat.

STAP 1

Een nieuwe mobiele telefoon verbinden met Okta vereist toegang tot het Okta Dashboard. Voordat u de Okta-app op uw nieuwe iPhone installeert, moet u ervoor zorgen dat u aan ten minste een van de volgende criteria voldoet:

U heeft Okta Verify gedownload op uw vorige iPhone en de app werkt.U heeft een andere beveiligingsmethode. Dit kan sms, beveiligingssleutel, e-mail, enz. zijn.

Gebruikers die niet zeker weten of ze een aanvullende beveiligingscontrole hebben uitgevoerd, kunnen de aanmeldings-URL in een webbrowser plakken. Nadat u zich heeft aangemeld, druk op de kleine pijl of kies”Verifiëren met iets anders”om de beschikbare beveiligingsmaatregelen te bekijken.

Als u geen andere beveiligingsmaatregelen heeft ingesteld of Neem contact op met het ondersteuningsteam van uw bedrijf om het dashboard te beoordelen. Bij sommige bedrijven kunnen werknemers slechts één telefoon toevoegen aan hun Okta-account.

STAP 2

Als je zeker weet dat je toegang hebt tot het dashboard, kun je doorgaan naar de volgende stap en een registratiecode krijgen.

Meld u aan bij het Okta Dashboard vanuit uw webbrowser. Als de software uw inloggegevens niet accepteert, neemt u contact op met het ondersteuningsteam van uw bedrijf om het probleem op te lossen.
Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (12)Druk op het kleine pijltje naast je gebruikersnaam en ga naar’Instellingen’.
Tik op’Profiel bewerken’en typ uw aanmeldingsgegevens als Okta daarom vraagt.
Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (13)Scrol naar de onderkant van het scherm en zoek’Extra verificatie’. kan ook worden weergegeven als’Beveiligingsmethoden’.
Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (14)Als de optie”Okta Verify”verschijnt onder”Beveiliging Methoden’, kies’Nog een instellen’en druk op’Instellen’.
Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (15)Als de optie’Okta Verify’verschijnt onder’Extra verificatie’, selecteert u’Verwijderen’en klikt u op”Ja.”
Volg de instructies op het scherm. Navigeer naar het gedeelte Okta Verify en kies’Instellen’.
Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (16)Selecteer uw apparaat uit de lijst met opties en klik op”Volgende”om de toegangscode te bekijken.
Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (17)

STAP 3

U kunt het nieuwe apparaat toevoegen aan Oké als je de code ontvangt.

Doen laad de Okta Verify-app uit de Apple Store op je nieuwe telefoon.
Open de app en volg de instructies op het scherm.
Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (18)Selecteer’Accounts toevoegen’en selecteer het account dat je toevoegt.
Druk op’Organisatie’en kies de gewenste instellingsmethode.
Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (19)Scan de inschrijvingscode met de camera van je iPhone. Gezichts-of Touch ID inschakelen wordt gevraagd door de e app. Als het scherm”Multifactorauthenticatie instellen”verschijnt, klikt u op”Voltooien”. Niet alle gebruikers zien dit scherm.
Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (20)

U kunt nu zonder problemen Okta Verify gebruiken op uw nieuwe mobiele apparaat.

Aanvullende veelgestelde vragen

Kan ik mijn nieuwe telefoon aan Okta toevoegen als ik mijn oude apparaat niet heb?

Zonder je oude apparaat is het moeilijk om een ​​nieuwe telefoon aan je Okra-account te koppelen. Het is alleen mogelijk als je een andere verificatiemaatregel hebt ingesteld, zoals sms of e-mail. Als u geen andere methode heeft gevonden, neem dan contact op met het ondersteuningsteam van uw bedrijf voor aanvullende begeleiding.

Waarom kan ik geen nieuwe telefoon toevoegen aan de Okra Verify-app?

Indien je hebt problemen met het instellen van een nieuw mobiel apparaat, ga terug naar de Google Play Store of de Apple Store en controleer of je de nieuwste versie van Okta Verify hebt gedownload. Ga ook naar de”Instellingen”van de telefoon en zorg ervoor dat de tijd en datum zijn ingesteld op”automatisch”.

Voeg eenvoudig een nieuw mobiel apparaat toe

Okta vereenvoudigt de toegang tot werkbronnen en overstappen naar een nieuw mobiel apparaat zou niet ingewikkeld moeten zijn. Of u nu een Android-of iOS-gebruiker bent, u kunt uw apparaat aan uw Okta-account toevoegen en elke werkopdracht met succes voltooien.

Heeft u Okta al eerder gebruikt? Zo ja, op welk apparaat? Ben je van telefoon gewisseld tijdens het gebruik van de software? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Disclaimer: sommige pagina’s op deze site kunnen een affiliate-link bevatten. Dit heeft op geen enkele manier invloed op ons redactioneel commentaar.

Naar iemand verzenden

Ontbrekend apparaat

Een nieuwe telefoon toevoegen aan Okta - All Things Windows (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated:

Views: 6027

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.